Nieuws/Entertainment
1296996302
Entertainment

Fox sluit terugkeer Jussie Smollett in Empire uit

Fox mag het Empire-contract van Jussie Smollett dan in april hebben verlengd, de acteur keert definitief niet terug voor het laatste seizoen van de serie. Dat bevestigde de baas van het Amerikaanse televisiestation woensdag.

Na de bekendmaking dat het komende zesde seizoen het laatste zal zijn voor Empire, deden geruchten de ronde dat de in opspraak geraakte acteur te zien zou zijn in in ieder geval de laatste aflevering van het drama. Begin juni ontkende bedenker van de serie Lee Daniels dat al op Twitter.

Smollett kreeg in maart zestien aanklachten aan zijn broek voor het doen van een valse aangifte. Hij beweerde eerder dat hij slachtoffer was geworden van een racistische, homofobe aanval. De acteur heeft altijd zijn onschuld volgehouden. De aanklachten werden na enkele weken ingetrokken, volgens de aanklager in Chicago omdat Smollett waarschijnlijk geen langere straf zou krijgen dan het voorarrest dat hij uitzat en de werkstraf die hij vrijwillige uitvoerde.

Tijdens de najaarspresentatie van de zender maakte Fox ook bekend hoe de afwezigheid van het personage van de acteur, Jamal Lyon, wordt verklaard in het laatste seizoen van de show. „Jamal is nog op zijn huwelijksreis. En hij werkt aan een aantal projecten in het buitenland. Het is een hele realistische verhaallijn”, aldus een woordvoerder van de zender tegenover The Wrap.