Entertainment/Royals
129860625
Royals

Britse media verwachten Elizabeth wel bij klimaattop

Koningin Elizabeth wordt volgende week gewoon verwacht op de klimaattop in Glasgow. De Britse vorstin zegde woensdag een bezoek aan Noord-Ierland af vanwege haar gezondheid maar Britse media rekenen erop dat ze de top niet voorbij zal laten gaan.

Een bron binnen het paleis zegt tegen de Daily Mail dat er ’geen reden tot zorg’ is. Het besluit om af te zeggen heeft naar verluidt niets met corona te maken. Wat er wel aan de hand is, is niet bekendgemaakt.

Buckingham Palace liet woensdagochtend weten dat artsen de 95-jarige Elizabeth, die afgelopen week verschillende keren met een wandelstok werd gezien tijdens publieke optredens, hebben afgeraden om te reizen en dat ze rust moet nemen. „De koningin maakt het goed en is teleurgesteld dat ze niet naar Noord-Ierland kan”, zo staat in de verklaring.

Ondanks haar hoge leeftijd heeft Elizabeth nog steeds een volle agenda. In de afgelopen twee weken kwam ze liefst tien keer in actie, waarvan twee keer vanuit eigen huis door middel van een videogesprek.