Nieuws/Entertainment
1299805294
Entertainment

Wonder Woman-regisseur: meer diversiteit in superheldenfilms

Patty Jenkins

Patty Jenkins

Regisseur Patty Jenkins denkt dat er meer variatie nodig is in superheldenfilms. Het is volgens haar de enige manier om ze relevant te houden voor toekomstige generaties. Jenkins regisseerde Wonder Woman 1984.

Patty Jenkins

Patty Jenkins

Ze deed haar uitspraken op Twitter. De regisseur had complimenten gekregen van een fan. Die schreef dat Wonder Woman 1984 verfrissend was. „Dank je”, schreef Jenkins terug. „Ik ben het ermee eens dat we meer variatie nodig hebben in superheldenfilms, niet minder. Ze zijn de grote metafoor van onze tijd!”

Het gaat Jenkins er niet alleen om dat de superheld een vrouw is. Aan Entertainment Weekly legde ze uit dat haar heldin niet alleen bezig is met het verslaan van een slechterik. Ze probeert volgens de regisseur de mensheid te verbeteren. „Het is bijna alsof ze echt een soort god is die probeert ons betere mensen te maken door ons anders om te laten gaan met de manier waarop we leven.”

Wonder Woman 1984 is sinds vorige maand te zien bij HBO Max in de Verenigde Staten. De film heeft volgens heeft producent Warner Bros wereldwijd meer dan 100 miljoen dollar in het laatje gebracht. Door het succes gaat de filmstudio de derde film in de reeks versneld produceren.