Nieuws/Entertainment
1299935
Entertainment

Kort geding om uitzendverbod

De rechter doet op 6 januari uitspraak in het kort geding dat advocaat Yehudi Moszkowicz tegen de VPRO en tv-producent Dutch Mountain Film heeft aangespannen met als doel uitzending van de dramaserie De maatschap te voorkomen.

Robert Moszkowicz stelt dat de serie De maatschap inbreuk maakt op zijn autobiografie De Straatvechter. Zijn zoon, advocaat Yehudi Moszkowicz, betoogde dinsdag tijdens het kort geding dat de auteursrechten van Robert Moszkowicz zouden zijn geschonden en dat delen van de serie een aantasting vormen van zijn eer en goede naam.

Eerder oordeelden de rechtbank Noord-Nederland en in hoger beroep het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden al dat van een (dreigende) auteursrechtinbreuk op De Straatvechter geen sprake was. Robert Moszkowicz had in die procedures van de scenarioschrijvers gevorderd dat zij inzage zouden verlenen in het script van de serie.

De maatschap gaat over de opkomst en ondergang van advocatenfamilie Meyer en is gebaseerd op de familie Moszkowicz. De VPRO wil de productie met in de hoofdrollen onder anderen Pierre Bokma en Daan Schuurmans vanaf eind januari gaan uitzenden.