Nieuws/Entertainment
1300327
Entertainment

Zsa Zsa Gabor (99) overleden

De legendarische Hongaarse actrice Zsa Zsa Gabor is zondag op 99-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. De afgelopen jaren kwakkelde ze al veel met haar gezondheid.

Volgens TMZ is er nog in allerijl geprobeerd haar naar het ziekenhuis te brengen, maar is ze daar doodverklaard.

Zsa Zsa Gabor werd in 1917 geboren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De diva speelde in ongeveer veertig films en was vaak op televisie te zien. Meer dan door haar carrière als actrice kreeg zij bekendheid door haar vele huwelijken. Zsa Zsa Gabor is met negen mannen in het huwelijk getreden. Zij scheidde zeven keer en één huwelijk werd geannuleerd. Sinds augustus 1986 was ze getrouwd met Frédéric Prinz von Anhalt.

Gabor kwakkelde de laatste jaren met haar gezondheid. In 2010 was haar toestand al zo slecht dat ze de laatste sacramenten kreeg toegediend. Haar echtgenoot Frederic Prinz von Anhalt probeerde de laatste jaren tevergeefs verjaardagsfeestjes voor Gabor te organiseren, maar meerdere malen was zij te ziek om visite te ontvangen.

Zij en haar zus Eva waren decennialang bekende gezichten in Beverly Hills. Zsa Zsa is van 1942 tot en met 1947 getrouwd geweest met Conrad Hilton, de opa van Paris Hilton.

De actrice zou in februari 100 jaar oud zijn geworden.