Nieuws/Entertainment
1300355
Entertainment

Trump wil geen grote sterren bij inauguratie

Wie hoopt op een inauguratie met veel celebrities komt bedrogen uit. Volgens TMZ heeft de gekozen president van de Verenigde Staten, Donald Trump, absoluut geen trek in een groot feest met allerlei Hollywood-sterren.

Bronnen die betrokken zijn bij de voorbereidingen van de inauguratie, die op 20 januari plaatsvindt, vertellen aan de Amerikaanse entertainmentsite dat Trump nauwelijks betrokken is met het programma en de inhoud. The Donald laat alle details over aan anderen, maar benadrukt wel dat het niet "over de top" mag zijn.

Daarnaast laat een insider weten dat de aankomende president "geobsedeerd" is om zich volledig te storten op de Amerikaanse handel en industrie. Mede hierdoor laat hij de ceremonie, wat niet helemaal 'zijn ding' zou zijn, links liggen.

Eerste werkdag

Volgens TMZ zou Trump het niet belangrijk vinden om grote sterren op zijn inauguratie te hebben en wijst hij bovendien naar alle grote namen die Hillary Clinton tijdens haar campagne hebben gesteund, maar wat uiteindelijk niet leidde tot een overwinning. "Het lijkt erop dat 20 januari niet belangrijk is voor hem, hij kijkt vooral uit naar 21 januari; zijn eerste werkdag in het Witte Huis", aldus een bron.

Vorige week werd bekend dat de zestienjarige America's Got Talent-finaliste Jackie Evancho het volkslied ten gehore mag brengen tijdens de inwijding van Trump als president van de Verenigde Staten.