Nieuws/Entertainment
1300416
Entertainment

Michael Sheen ontkent overstap naar activisme

De berichten dat Michael Sheen zijn Hollywoodcarrière inwisselt voor een loopbaan als activist, zijn niet waar. Dat liet de acteur zondag zelf weten via Tumblr.

Het nieuws dat de Masters of Sex-ster zich volledig op een politieke carrière in zijn thuisland Wales zou gaan richten, kwam afgelopen weekend naar buiten nadat Michael een interview gaf aan de Britse krant The Times. "Ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen met acteren en Hollywood ga verlaten", laat Michael weten. Hij geeft aan dat hij in het gesprek heeft verteld dat hij zich de laatste jaren meer heeft beziggehouden met zaken die spelen in de samenleving van Wales en dat hij daar meer aandacht aan wil besteden.

"De interviewer vroeg daarop wat dat betekent voor mijn carrière, waarop ik heb gezegd dat ik mogelijkerwijs minder zou gaan werken en misschien ooit zelf tijdelijk zal stoppen, op een bepaald moment. Maar dat weet ik echt nog niet."

De acteur was fel tegen een Brexit en sprak in het interview zijn teleurstelling uit over de mensen die voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU hebben gestemd. Volgens de krant deed hij dat op niet mis te verstane wijze en noemde hij de voor-stemmers fascisten en extreem-rechtsen die gestopt moeten worden. Ook dat ontkent Michael. In zijn verweer schrijft hij dat de uitslag van het referendum de mening van de meerderheid weergeeft en gerespecteerd moet worden.