Nieuws/Entertainment
1301411
Entertainment

Sylvia Witteman zorgt voor verbijstering met 'Hitler-kerstbal' tweet

Sylvia Witteman heeft zichzelf in een lastig parket gebracht door opmerkelijke kerstballen op haar social media te delen. De Nazi-kerstballen en versiering in de vorm van Hitler's hoofd roepen nogal wat vraagtekens op.

"Lui. Dat zijn niet mijn kerstballen. Dat zijn de kerstballen waar mijn stukkie over gaat. Dat ik zojuist heb gepost.", maakt Sylvia maandagavond duidelijk op Twitter. Witteman had een paar minuten daarvoor een link van haar nieuwe column gedeeld en apart twee foto's die daar bij horen.

"Hier de nazi-kerstballen, lui!", schrijft Sylvia bij de foto waarop een SS-piek te zien is met een paar Nazi-kerstballen. Vervolgens deelde de schrijfster een foto waarop een kerstbal in de vorm van Hitler's hoofd te zien is. Witteman krijgt meteen de vraag of de desbetreffende ballen bij haar in de kerstboom hangen. Om duidelijk te maken dat de kerstballen niet van haar zijn, post Sylvia het volgende op Twitter: "Lui. Dat zijn niet mijn kerstballen. Dat zijn de kerstballen waar mijn stukkie over gaat. Dat ik zojuist heb gepost". Vervolgens post ze "Nazikerstballen liggen gevoelig. Zo blijkt." gevolgd door "Tsja. Je kunt ook zeggen, met die kerstballen deden de nazi’s nou eens níet echt kwaad." en "DAN MOET JE DUS DAT STUKKIE LEZEN!", reageert ze.

In de column schrijft Sylvia over een bezoek dat ze bracht aan een verzamelaar van Nazi-kerstversiering. 'De kerstballen waren zonder meer fascinerend, vooral die zilverkleurige in de vorm van Hitlers kop. Voorzichtig hield ik ze in mijn hand. Het idéé, dat er midden in zo'n gruwelijke oorlog glinsterversiersels bedrukt met 'Sieg Heil!', 'SS' en dansende swastikaatjes uit een fabriek waren komen rollen, vervulde me met verbijstering, maar ook hilariteit', is onder meer te lezen in het artikel.