Nieuws/Entertainment
1302186
Entertainment

Paul Verhoeven fan van Isabelle Huppert

Paul Verhoeven heeft opnieuw de loftrompet gestoken over Isabelle Huppert, de Franse actrice die schittert in zijn film Elle. Dat deed de Nederlandse regisseur in een gesprek met een Amerikaans blad.

"Ik heb nog nooit zoiets gezien", zegt hij tegen Variety over de acteerprestaties van Huppert.

"Het gebeurde vaak tijdens de opnamen dat ze helemaal in haar rol opging. Daardoor deed ze dingen die niet in het script stonden", vertelt Verhoeven. "Normaal zou ik de opnamen hebben stilgelegd, maar wat ze liet zien had zo veel power. Ik kon haar gewoon niet laten stoppen."

Verhoeven erkende dat hij het nog nooit had meegemaakt dat een acteur of actrice zo erg in haar rol opging. "Ze deed het vol overgave en veel creativiteit", concludeert de regisseur. "Ze heeft heel veel aan de film bijgedragen."

De regisseur ging ook nog even in op het feit dat hij geen Amerikaanse actrices kon krijgen voor het script. Hij hoopt dat de actrices die de rol hebben afgewezen naar Elle gaan kijken.

Verder had Verhoeven ook lovende woorden voor producer Said Ben Said. "Het was in alle opzichten een fantastische samenwerking. Ik ga nog een aantal projecten met hem doen."