Nieuws/Entertainment
1302212
Entertainment

Michael Douglas eert 100-jarige vader Kirk

Met een gloedvolle speech heeft Michael Douglas vrijdag stilgestaan bij de honderdste verjaardag van zijn vader Kirk. Michael roemde niet alleen zijn acteerprestaties. "Vooral het derde deel van zijn leven spreekt tot de verbeelding", zei hij over zijn vader.

"Na alles wat hij bereikte in zijn loopbaan als acteur en wat hij heeft gedaan voor zijn land, kreeg hij in het derde deel van zijn leven te maken met het verlies van een van zijn zoons, een helikopterongeluk en een hartaanval. Ondanks dat ging hij door en dat is bewonderenswaardig", zei Michael.

Kirk kon de speech van zijn zoon wel waarderen. "Ik vraag me alleen af over wie hij het heeft", grapte de jarige. "Maar hij zei wel hele aardige dingen over hem." Daarna kreeg de jarige de lachers op zijn hand door te zeggen dat hij Michael het feest met familie en 150 gasten had laten organiseren omdat hij het rijkste was van de familie.

Spielberg

Ook regisseur Steven Spielberg was op het verjaardagsfeestje. Spielberg refereerde in een speech aan het acteerwerk van Kirk. "Ik heb 47 jaar films en series gemaakt en ontmoette daarbij echt de allerbeste acteurs. Jij bent echter de enige echte filmster waarmee ik gewerkt heb", zei Spielberg. "Je had iets wat de anderen niet hadden. Als je naar Kirk kijkt, kan je je ogen niet van hem afhouden. Sterker nog; dat lukt je niet eens."

Spielberg was op krukken naar het feest gekomen. Tijdens een val op de filmset brak hij onlangs zijn voet. Samen met de andere gasten hief hij het glas op Kirk. Die hield het zelf op een goed glas wodka.