Nieuws/Entertainment
1303193
Entertainment

Sofia Richie wil er niet altijd goed uitzien

Nu Sofia Richie (18) inmiddels een internationale bekendheid is, komt ze er steeds vaker achter dat haar gewone leven voorbij is.

Dat laat de dochter van zanger Lionel Richie weten in het tijdschrijft Complex. Sofia vertelt dat ze af en toe maar moeilijk kan omgaan met de druk om er altijd goed uit te zien. "Soms wil ik gewoon even 'lelijk' de deur uit om koffie te halen. En het liefst doe ik dat in een joggingbroek die ik vervolgens de hele dag draag."

De ex-vriendin van wereldster Justin Bieber geeft toe dat ze er nooit lang over doet om haar kleding uit te kiezen. "Ik denk dat ik mijn outfit binnen dertig seconden heb uitgezocht. De kans bestaat dat ik er dan zelfs in geslapen heb."

Nu Sofia een ster is, houdt ze er rekening mee dat mensen commentaar hebben op haar uiterlijk. "Ik word iedere dag gefotografeerd en krijg dan ook vaak te horen dat ik er onverzorgd of depressief uitzie. Vaak heb ik dan alleen maar geen mascara opgedaan."

Racistisch

In het interview laat Sofia ook weten dat ze dagelijks te maken krijgt met racistische opmerkingen van mensen in haar omgeving. "Ik kom soms in situaties waarin mensen iets racistisch zeggen, maar zich niet door mij lieten afremmen. Waarschijnlijk omdat ze denken: nou ja, je hebt toch een lichte huidskleur. Mensen weten vaak niet dat ik zwart ben."

De blonde tiener benadrukt dat er geen excuus is om te discrimineren. "Het is 2016! Je zorgt er maar voor dat je je gedraagt."