Nieuws/Entertainment
1303295
Entertainment

Achmed Akkabi heeft niet per se een relatie nodig

Achmed Akkabi (33) gaat al zes jaar als vrijgezel door het leven en als het aan de acteur ligt, blijft dat nog wel even zo. "Ik heb niet per se een relatie nodig. Ik ben eigenlijk heel oké met hoe mijn leven nu is. Als het gebeurt, gebeurt het. Maar ik ben gezond, verdien oké geld, heb een lieve familie en fijne vrienden."

Dat vertelt Achmed - die bekend werd als vakkenvuller in de Albert Heijn-reclames - deze week in Viva. "Het is supercliché, maar we zijn allemaal op de hoogte van hoe het er in de wereld aan toegaat, dan ga ik niet lopen zeiken omdat ik nu geen relatie heb. En ik kán ook niet zeiken, want ik krijg genoeg aandacht. Omdat ik geen relatie heb, ben ik nog niet alleen. Het is 2016, kom op. Soms voelt dat leeg, ja. Maar een relatie is ook niet altijd geweldig."

Ook vertelt de acteur - dit jaar door Esquire uitgeroepen tot Best geklede man van Nederland - dat hij de spotlights zo min mogelijk probeert op te zoeken en dat hij de programma's afwijst waar veel BN'ers aan meedoen. "Mijn rollen zijn belangrijker. Hoe meer mensen weten over de persoon Achmed Akkabi, hoe minder ze die kunnen scheiden van wie ik speel. Ik ben nu wel bekend genoeg, vind ik."

Achmed speelt in Soof 2 chefkok Bauke, op wie Soof - vertolkt door Lies Visschedijk - verliefd wordt. Zelf weet de acteur niet of hij wel een 'dater' is. "Ik vind het leuk om uit eten te gaan, maar plak daar nooit echt dates aan vast. Het is gewoon: 'kom, we gaan uit eten'."