Nieuws/Entertainment
130470804
Entertainment

’Medegevangenen blij met Lori Loughlin’

De andere vrouwen die een celstraf uitzitten in gevangenis FCI Dublin in Californië zijn blij dat actrice Lori Loughlin hen is komen vergezellen. Een insider weet aan UsWeekly te melden dat de gevangenen denken dat het coronagevaar in het instituut serieuzer wordt genomen nu er een ster verblijft.

„Het zou vreselijke publiciteit zijn voor de gevangenisleiding als Lori er Covid-19 zou krijgen en erg ziek zou worden”, aldus de ingewijde. „Dus de andere vrouwen zijn blij dat ze er is.” Deze persoon weet ook te vertellen dat de 56-jarige Full House-actrice inmiddels wat vrienden heeft gemaakt in de penitentiaire inrichting, maar zich ook geregeld terugtrekt en veel bid.

Lori zit sinds eind oktober vast. Ze werd veroordeeld tot twee maanden cel vanwege haar rol in het omkoopschandaal om haar dochters op de universiteit van Southern California aangenomen te krijgen. Naast de gevangenisstraf moet ze ook een taakstraf van honderd uur uitvoeren en kreeg ze een boete van zo’n 128.000 euro.

De actrice en haar man Mossimo Giannulli betaalden een half miljoen dollar om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier deel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet.

Giannulli, die vijf maanden de gevangenis in moet, is afgelopen week begonnen aan zijn celstraf.