Nieuws/Entertainment

David Cassidy (67) overleden

Hollandse Hoogte

De Amerikaanse zanger David Cassidy is dinsdag op 67-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van dementie. Dit meldt zijn woordvoerder Jo-Ann Geffen. Het tieneridool, die in de jaren zeventig wereldberoemd werd door zijn rol in de populaire serie The Partridge Family, werd vorige week opgenomen en in coma gebracht vanwege falende organen. De familie van de zanger verzamelde zich rondom zijn ziekenhuisbed om hem te steunen.

Hollandse Hoogte

Cassidy werd donderdag met grote spoed naar het ziekenhuis in Florida gebracht, waarna zijn situatie alleen maar verslechterde. Volgens artsen had hij snel een nier- of levertransplantatie nodig om te kunnen overleven. Bronnen dichtbij die familie lieten eerder weten dat de voormalige ster al twee maanden gezondheidsproblemen had. In 2008 onthulde Cassidy dat hij kampte met een alcoholverslaving.

Hollandse Hoogte

Begin dit jaar kreeg de zanger en acteur de diagnose dementie. Dat was voor hem geen verrassing aangezien zijn opa en moeder ook dement werden. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn ’gezondheid en geluk’. „Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten”, zei hij toen.

Tieneridool

The Partridge Family was een sitcom over een moeder – actrice Shirley Jones, die in het echt de stiefmoeder van Cassidy was – en haar vijf kinderen die samen een rock 'n' roll-band vormden. Cassidy speelde in de serie de rol van Keith Partridge, waardoor hij in één klap tot tieneridool werd gebombardeerd.

Zowel met The Partridge Family als solo scoorde Cassidy, die zijn eigen muziek omschreef als bubblegum, verschillende hits in Nederland. De single I Think I Love You was in 1972 goed voor een tweede plek in de Top 40.

Hollandse Hoogte

Bekijk meer van