Nieuws/Entertainment
1306809
Entertainment

Morrissey: Angela Merkel verwoest de Duitse identiteit

De Britse zanger Morrissey (58) heeft in een woedende tirade keihard uitgehaald naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor het ’weggooien’ van de Duitse cultuur.

In een interview met de Duitse krant Der Spiegel zegt de voormalige frontman van The Smiths: „Ik wil dat Duitsland Duits is. Ik wil dat Frankrijk Frans is. Wanneer je probeert om alles multicultureel te maken, blijft er uiteindelijk geen cultuur meer over. Alle Europese landen hebben jarenlang gevochten voor hun identiteit en nu gooien ze het gewoon weg. Ik vind dat treurig.”

Wanneer aan Morrissey de vraag wordt gesteld of hij de bondskanselier, aangezien ze al twaalf jaar leider is van Duitsland en veel macht heeft binnen de EU, ziet als ’moeder van Europa’, antwoordt hij: „Nou, ze is slim genoeg om niet zoveel te zeggen. Ze blijft zwijgzaam en dat is interessant. Maar ik ben verdrietig dat Berlijn - door de open grenzen - is veranderd in verkrachtingshoofdstad.”

Morrissey staat bekend om zijn controversiële uitspraken. Zo vergeleek de zanger in 2011 koningin Elizabeth met de Libanese dictator Muammar Gaddafi en haalt hij regelmatig uit naar de premier van het Verenigd Koninkrijk, Theresa May. Ook is de voormalige frontman van The Smiths een uitgesproken voorstander van de Brexit. „De uitslag van het Brexit-referendum fascineert me, omdat het een overwinning was voor de democratie.