Entertainment/Sterren
1309761095
Sterren

Davina Michelle bezorgt publiek twee keer kippenvel met volkslied

Max Verstappen bezorgde het publiek in Zandvoort kippenvel met zijn magistrale race, maar Davina Michelle deed het gewoon twee keer.

Een kwartier voor de start van de Dutch GP in Zandvoort zong ze het Nederlandse volkslied op het circuit. De 25-jarige Rotterdamse deed dat op een rood-wit-blauw podium op het rechte stuk bij de start- en finishstreep, voor de hoofdtribune die vol zit met overwegend in oranje gehulde toeschouwers. Dankzij de overwinning van Verstappen mocht de zangeres haar stem na de wedstrijd nog een keer laten horen, bij de prijsuitreiking. De koninklijke familie was getuige van de podiumceremonie en zong achter mondkapjes het Wilhelmus mee.

Op Twitter kan de zangeres - die eerder dit jaar internationale furore maakte met haar optreden bij het Eurovisie Songfestival - rekenen op laaiend enthousiaste reacties.

Tijdens haar eerste optreden bij de GP in Zandvoort stonden de Formule 1-coureurs voor haar, onder wie Max Verstappen die om 15.00 uur vanaf poleposition is gestart.

V.l.n.r. F1-coureurs Lewis Hamilton, Max Verstappen en Vallteri Bottas.

V.l.n.r. F1-coureurs Lewis Hamilton, Max Verstappen en Vallteri Bottas.

Davina Michelle, die een zwart racepak aan had, werd muzikaal begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De zangeres had daarvoor met dj Armin van Buuren al enkele nummers ten gehore gebracht.

Na de race deed ze het nog eens dunnetjes over, recht voor de volgepakte grote tribune.

Op Twitter klinkt er louter gejuich voor de zangeres. Iemand schrijft: „Davina Michelle is een legende”, en een ander twittert emotioneel: „Wat een kippenvel en tranen bij het Wilhelmus door Davina Michelle.”

Over het optreden van Davina Michelle voorafgaand aan de Grote Prijs van Nederland was nogal wat te doen. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit en een van de belangrijkste mannen achter het binnenhalen van de Formule 1, had via een medewerker meerdere artiesten gevraagd om net als Davina Michelle gratis te komen optreden.

V.l.n.r. F1-coureurs Lewis Hamilton, Max Verstappen en Vallteri Bottas.

V.l.n.r. F1-coureurs Lewis Hamilton, Max Verstappen en Vallteri Bottas.

Benadeeld

Nadat frontman Joshua Nolet van de groep Chef'Special dat had onthuld op sociale media, kwamen er veel boze reacties, met name vanuit de entertainmentwereld. Die sector voelt zich ernstig benadeeld, omdat festivals en grote concerten tot nu toe verboden zijn omdat het volgens het demissionaire kabinet geen geplaceerde evenementen zijn. De Dutch GP wordt daar wel onder geschaard.

Davina Michelle zei vorige week alleen te komen optreden in Zandvoort als andere artiesten ook betaald zouden krijgen. De organisatie besloot daar gehoor aan te geven. De dj's die tussen de races door muziek draaien, worden daarvoor betaald.

Optredens

Het was aanvankelijk de bedoeling dat tijdens het driedaagse race-evenement in de Noord-Hollandse duinen diverse artiesten zouden optreden. Vanwege de coronaregels werden die optredens echter geschrapt. De Dutch GP mocht van het demissionaire kabinet als een geplaceerd evenement doorgaan, maar dan wel met een beperkte capaciteit. De bijna 70.000 bezoekers hebben allemaal een vaste zitplaats gekregen en moeten ook op hun plek blijven zitten. Omdat dansen niet is toegestaan, moesten de optredens geschrapt worden.

Na de Grand Prix treedt wel dj Tiësto op. Hij neemt de zogeheten closing show van het evenement voor zijn rekening. Hoe die show eruit komt te zien, houdt de organisatie nog even voor zich.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop