Nieuws/Entertainment
1310671
Entertainment

Kandidaten Idols krijgen meer inspraak

Het zesde seizoen van Idols ondergaat een aantal vernieuwingen. Idolen in spe krijgen na de bekende auditie- en theaterrondes meer inspraak in de creatieve keuzes.

Na de theaterronde reizen de kandidaten naar Curaçao, waar ze met de jury spreken en bepalen welke richting ze op willen. "Vanaf de eilandronde wordt door de jury benadrukt dat de kandidaten eigen keuzes moeten gaan maken op het gebied van repertoire, styling en visagie. Deze keuzes tellen mee in de beoordeling", laat een woordvoerster van RTL5 weten.

Ook nieuw is de poppodium-ronde. Hierin treden de kandidaten samen met een band op. De overgebleven Idols maken een eigen videoclip, waarin ze betrokken worden bij het gehele creatieve proces. Idols begint op woensdag 1 februari bij RTL 5. De presentatie blijft in handen van Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond. De jury blijft onveranderd met Jamai Loman, Martijn Krabbé, Eva Simons en Ronald Molendijk.

Vorig jaar won Nina den Hartog. In de finale versloeg ze haar opponent Kimberly Fransens en sleepte een platencontract in de wacht.