Nieuws/Entertainment
1312764
Entertainment

Dochters Bush schrijven brief aan Obama-zusjes

Malia en Sasha Obama

Malia en Sasha Obama

De tweelingdochters van George W. Bush, Barbara (35) en Jenna (35), hebben een hartverwarmende brief geschreven aan Malia (18) en Sasha Obama, die binnenkort het Witte Huis zullen verlaten. In de brief schrijft het stel onder andere dat ze vinden dat de dochters van Barack en Michelle Obama de laatste jaren zijn uitgegroeid tot twee jonge, volwassen vrouwen.

Malia en Sasha Obama

Malia en Sasha Obama

"Malia en Sasha, acht jaar geleden, op een koude dag in november, begroetten wij jullie op de stoep van het Witte Huis", begint de brief. "Starend naar jullie nieuwe woning, zagen wij zowel spanning als voorzichtigheid in jullie ogen. Wij gingen die dag eerder weg van ons werk in Baltimore en New York, en reisden af naar Washington om jullie wegwijs te maken. Wij lieten jullie de Lincoln slaapkamer en de slaapkamers zien die ooit van ons waren, om jullie kennis te laten maken met alle mensen - de bloemisten, de terreinmeesters en de butlers - die zich volledig inzetten om van dit historische huis jullie thuis te maken."

 

"Met z'n vieren wandelden wij door de majestueuze gangen van het huis, waarvan jullie wisten dat jullie er de komende jaren zouden gaan wonen. Toen jullie via de trapleuning naar beneden gleden - net zoals wij zowel vroeger als die dag ook deden - genoten van wij van jullie vreugde en aanstekelijk gelach."

Geniet

Verderop in de brief schrijven Barbara en Jenna dat de Obama-zusjes in acht jaar tijd ongelooflijk veel hebben gezien en gedaan. "Jullie bezochten de gevangenis op Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen werd gehouden. Jullie reisden af naar Liberia en Marokko, om daar met jullie moeder te praten over de importantie van onderwijs. Meisjes zagen jullie als voorbeeld van wat je kunt worden, zolang je maar blijft leren en studeren. Wij hebben jullie zien groeien van meisjes tot twee sierlijke, jonge vrouwen. En ondertussen hadden jullie steun aan elkaar. Net zoals wij destijds hadden."

Ook wil de tweeling benadrukken dat Malia en Sasha niet mogen vergeten welke fantastische mensen er in het Witte Huis werken. "Zij waren onderdeel van onze jeugd en zagen ons opgroeien. Zij maakten onze eerste afspraakjes mee en waren er zelfs bij toen wij op huwelijksreis gingen. Wij weten dat het niet altijd makkelijk was - altijd maar omringd te zijn door mannen met rugzakken - maar zij riskeren wel hun leven voor ons."

Ongelooflijke druk

Tot slot willen de dochters van George W. Bush dat de meiden gaan genieten van hun tijd op school. "Zoals de rest van de wereld inmiddels weet, dat deden wij ook. Jullie hoeven nu niet meer die zware last op jullie jonge schouders te dragen. Zoek uit wat je passies zijn, leer wie je zelf bent en maak gerust fouten, dat mag. Maak gebruik van alles wat jullie de afgelopen jaren hebben meegemaakt en gezien, en doe daar jullie voordeel mee."

"Jullie hebben geleefd onder de ongelooflijke druk van het Witte Huis. Jullie hebben moeten luisteren naar de kritiek van mensen die jullie ouders niet eens kennen of hebben ontmoet. Jullie ouders gaven jullie alles wat ze jullie konden geven. Ook nu, aan het begin van een nieuw hoofdstuk in jullie leven, zullen zij er voor jullie zijn. Net als wij."