Nieuws/Entertainment
1312928
Entertainment

Ben Affleck wil kinderen niet in filmindustirie

Ben Affleck heeft liever niet dat zijn kinderen in het acteursvak terechtkomen. De vader van drie ziet liever een andere toekomst voor zijn kroost. "Ik wil niet dat mijn kinderen gaan acteren, maar een schooltoneelstuk kan nog net."

Ben geeft in gesprek met US Magazine wel toe dat hij zich af en toe laat beïnvloeden door zijn kinderen wanneer hij een filmrol uitkiest. Zo koos de acteur voor een rol in Batman op aanraden van zoon Samuel (4). Bij zijn laatste film, Live by Night, was dat niet het geval. "Maar de vader-zoon-relatie is een thema in die film, wat ik belangrijk vind. Ze mogen 'm zien als ze dertien zijn."

Vooral het krijgen van kinderen heeft zijn blik op de wereld veranderd. "Hoe meer kinderen ik kreeg, hoe meer ik dat merkte." De regisseur brengt zoveel mogelijk tijd met zijn kinderen door. "Mijn kinderen zijn gek op knutselen. Het liefst ga ik leuke dingen met ze ondernemen, samen spelen of andere dingen in en om het huis met elkaar doen."

In een eerder interview gaf Ben al aan dat het krijgen van kinderen de grootste prestatie uit zijn leven is. "Het succes in mijn werk is belangrijk en mijn carrière natuurlijk ook, maar mijn familie blijft op de eerste plaats staan. Als mijn Hollywoodcarrière was mislukt, was ik vermoedelijk geschiedenisleraar geworden."

Ben is vader van Violet (11), Seraphina (8) en Samuel (4).