Nieuws/Entertainment
1314045
Entertainment

Winst voor Diederik Samsom met verkoop huis

Diederik Samsom

Diederik Samsom

Voormalig PvdA-leider Diederik Samsom heeft zijn huis in Leiden met tonnen euro's winst verkocht.

Diederik Samsom

Diederik Samsom

Politiek mag Diederik Samsom dan een nederlaag hebben geleden, wat geld verdienen betreft mag hij de vlag weer uithangen. De verkoop van zijn scheidingshuis in Leiden heeft de voormalige PvdA-partijbons een winst opgeleverd van 233.000 euro, meldt bekendeburen.nl.

Hij zette het huis eind november vorig jaar te koop voor een prijs van 698.000 euro en exact op de vraagprijs heeft hij een koper kunnen vinden. Samsom en vrouw Tineke kochten het hoekherenhuis in november 2003 voor een bedrag van 465.000 euro en namen er een hypotheek op van 341.000 euro. Kassa dus.

De twee leven dan wel gescheiden van elkaar, volgens de koopakte zijn ze nog altijd getrouwd. De koper krijgt een herenhuis met een woonoppervlakte van 154 vierkante meter. In totaal zijn er zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers, waarvan een is uitgerust met een jacuzzi.

Dit alles verdeeld over drie woonlagen en een zolder. Ook is er een zeer luxe keuken met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Er is een achtertuin met zonneterras, gelegen op het noordoosten, maar ook een dakterras.