1317141
Entertainment

Over de vrienden die hem lieten vallen en ander leed

Hans Breukhoven SPRÉÉKT uit zijn graf!

Het is het boek waar hij jaren aan werkte, en waarvan hoe langer hoe meer duidelijk werd dat het géén happy end zou krijgen… Gisteren verschenen de memoires van HANS BREUKHOVEN.

In zijn boek Free , dat hij schreef samen met de voormalig directeur van zijn winkelketen JUAN DA SILVA, kijkt de ook al voormalige platenmiljonair terug op 'de opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf.’ En tegelijk, daarmee, ook een beetje op zijn eigen leven, waar op 20 januari een einde aan kwam toen hij op 70-jarige leeftijd in zijn laatste woonplaats Londen overleed.

Wrang

Een beetje wrang, op niet één van de 188 pagina’s komt ook maar een enkele foto voor van de vrouw met wie hij het langst samen was en die jaren trots zijn naam droeg. Breukhoven en Da Silva hebben CONNIE WITTEMAN zorgvuldig uit het leven van de zakenman gepoetst. Het wijst op iets van verbittering.

Met het langverwachte boek, dat twee jaar geleden al was aangekondigd maar door Hans’ ziekte een paar keer moest worden uitgesteld, praat Breukhoven nu als het ware uit zijn graf in Heemstede. Daar werd hij twee weken na zijn overlijden begraven bij zijn moeder ADRY HERMANS, die in 2007 was overleden.

Slechts een klein groepje vertrouwelingen, onder wie twee van zijn vijf kinderen, begeleidden Hans op zijn laatste tocht uit Rotterdam naar deze uithoek, waar hij bij leven maar zelden kwam maar waaraan zijn moeder goede herinneringen koesterde. Een medewerker van de uitvaartorganisatie droeg daar het enorme bloemstuk in de vorm van een opgestoken duim, het logo van de eens zo succesvolle winkelketen – dat na de plechtigheid nog een paar dagen op zijn graf heeft gelegen. Hoe zelfs een opgestoken duim iets treurigs krijgt.

Het boek zelf roept herinneringen op aan een tijd dat zijn winkelketen een opmars beleefde en de bomen tot in de hemel groeide.

LEES HIER ALLES OVER HET BOEK VAN BREUKHOVEN