Entertainment/TV
1317592798
TV

Team van RTL-programma gaat op bezoek bij oud-deelnemers

’Uitstel van executie’ neemt maandag afscheid

Het einde is in zicht voor ’Uitstel van executie’.

Het einde is in zicht voor ’Uitstel van executie’.

Na veertien jaar komt er maandag een einde aan Uitstel van executie. Nooit meer zien we Martijn Krabbé en zijn team wanhopige Nederlanders met financiële problemen bijstaan om executieverkoop te voorkomen. Het programma keert terug naar een aantal deelnemers: hebben ze hun huishoudboekje inmiddels structureel op orde?

Het einde is in zicht voor ’Uitstel van executie’.

Het einde is in zicht voor ’Uitstel van executie’.

De uitzending van vorige week draaide om Anneke die klap na klap kreeg te verwerken: haar man ging bij haar weg, de bank belde dat het huis in de gedwongen verkoop stond vanwege niet-betaalde rekeningen waar ze niets van wist. Nadat dat gevaar was afgewend bleek het huis een bedrijfswoning te zijn, waarmee het veel minder waard bleek te zijn. Het kwam goed uiteraard.

Een van de meest aangrijpende afleveringen kwam in 2019 voorbij. Alleenstaande moeder Hedwig was ongeneeslijk ziek en haar laatste wens was om haar twee kinderen, Isanthe en Idoor, financieel onbezorgd achter te laten. Door haar ziekte was ze in de bijstand terecht gekomen, haar huis kwam onder water te staan en er was een restschuld. Tijdens de opnames kwam Hedwig te overlijden. Haar kinderen kwamen er alleen voor te staan. Voor het eerst kwam er voor hetzelfde gezin een tweede aflevering, waarin het hele huis werd verbouwd om het goed te kunnen verkopen. Nu, vier jaar later, woont Isanthe in Florida waar zij een sportbeurs heeft gekregen. Haar broer woont in Amsterdam en wordt dit jaar voor het eerst vader.

Krabbé gaat ook langs bij Erwin. Lange tijd was hij in gevecht met drank en drugs. Zijn huis was volledig uitgewoond en er was achterstallig onderhoud. Inmiddels is Erwin clean, met een eigen appartement in Uden en een baan in de verslavingszorg.