Entertainment/Sterren
1318551498
Sterren

Vogue klaagt Drake en 21 Savage aan om nepcover

Het blad Vogue heeft de rappers Drake en 21 Savage aangeklaagd voor 4 miljoen dollar vanwege een nagemaakte cover van Vogue die is gebruikt om het nieuwe album van de twee artiesten te promoten. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ, die zegt de papieren in handen te hebben. Condé Nast, moederbedrijf van Vogue, heeft de aanklacht ingediend.

Volgens Condé Nast, het moederbedrijf van Vogue dat de aanklacht heeft ingediend, hebben Drake en 21 Savage ten onrechte reclame gemaakt met een valse Vogue-cover. Dat deden zij om hun nieuwe album Her Loss te promoten. Lezers van Vogue en fans van de artiesten zouden hierdoor, zo stelt het bedrijf, misleid zijn en hebben gedacht dat het blad reclame maakte voor de plaat.

Condé Nast zegt dat meermaals aan Drake en 21 Savage is gevraagd om alle albumpromotie die met Vogue te maken had offline te halen. Daar werd echter niets mee gedaan door de artiesten. Daarbij vermeldden zij niet dat het om een nepversie van het blad ging. Inmiddels hebben zij de cover wel verwijderd.