Nieuws/Entertainment
1319498
Entertainment

Guus Meeuwis stopt met The voice

Guus Meeuwis stopt met zijn werkzaamheden als coach bij The voice of Holland. De Brabantse zanger gooit al na een seizoen de handdoek in de ring.

Vrijdagochtend maakte Guus dit bekend in de 538-radioshow van Edwin Evers. "Ik heb er ontzettend van genoten en ik heb echt een wereldtijd gehad, maar ik zit volgend jaar niet in de stoel."

Hij geeft aan het te zullen missen, maar hij heeft voor zijn deelname aan het programma als coach grote evenementen moeten laten schieten, waaronder De Vrienden van Amstel Live in het Rotterdamse Ahoy. Hij vertelt: "Het is de prijs die ik moet betalen met zes liveshows. Maar dat is het dit geval meer dan waard hoor."

Sfeer

Guus vervolgt: "Ik ga wel een avond kijken omdat ik die sfeer niet kan missen. Maar ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik daar niet als surprise-act het podium op zal komen. De artiesten die er staan kunnen dat prima af zonder mij."

In oktober maakte hij zijn debuut als coach in de RTL 4-talentenjacht. Vrijdagavond, als de winnaar van het zevende seizoen wordt gekozen, is hij voorlopig voor het laatst te zien in de rode stoel. "Als je The voice goed wil doen moet je er voor honderd procent voor gaan en dat gaat volgend jaar niet, omdat ik veel dingen zelf wil doen."

Anouk

De Brabander was niet de enige nieuwe coach: ook Waylon nam voor het eerst zangtalent onder zijn hoede. Hij is er volgend jaar graag weer bij, vertelde hij aan Metro. "Ik zou het wel heel tof vinden, maar ik heb er nog niks over gehoord. Ik hou me dus maar vast aan dat geen bericht goed bericht is toch, haha!"

Dat Ali B ook in de achtste reeks weer op de draaiende stoelen zit, is zeker. “Ik ben er volgend jaar weer bij. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Vergelijk het met voetbal: als het Nederlands elftal speelt, zijn er zestien miljoen coaches die er iets van vinden. Dat is bij The voice ook. Als je dan een van de vier echte coaches bent, is dat een enorme eer”, zegt hij tegen Metro.

Ook Sanne Hans is er, voor zover ze weet, volgend jaar weer bij. "We hebben het heel fijn, dus als ze me weer vragen zeg ik graag ja. Ik zie het als een mooie aanvulling op mijn carrière, maar geen invulling van."