Nieuws/Entertainment
1319999
Entertainment

'Kid Rock genoemd als senator'

Kid Rock wordt genoemd als kandidaat voor een plek in de Amerikaanse senaat. De muzikant werd afgelopen weekend tijdens een lokale partijconventie van de Republikeinen voorgedragen als mededinger om volgend jaar namens zijn thuisstaat Michigan een plaats in de senaat te bemachtigen.

Volgens Detroit Free Press noemt een lid van de Republikeinse Partij van Michigan Kid Rock de ideale kandidaat, omdat de zanger "een grote naam is, out of the box denkt en ervoor zorgt dat de Republikeinen van hun pappige imago afkomen". Hij voegt eraan toe: "Ik durf te wedden dat hij net zoveel losmaakt als Trump."

De ex-man van Pamela Anderson moet nog wel instemmen met de voordracht. De zanger, die in 2008 een hit had met het nummer All Summer Long, maakt er geen geheim van een groot fan te zijn van president Donald Trump. Vorig jaar liet hij in een interview met Rolling Stone weten: "Ik sta achter Trump. Als je Hillary of Bernie, of Rubio of Cruz krijgt, wordt het toch weer dezelfde onzin. Hoeveel is er nou ooit veranderd, of het nu een Republikein of Democraat was?"

Trump-merchandising

Afgelopen jaar schaarde Rock zich aanvankelijk in het kamp van Ben Carson, maar toen die het politieke toneel verliet, koos Rock partij voor Donald Trump. Hij ging daar zelfs zo ver in dat hij pro-Trump-merchandising ging verkopen in zijn online winkel.

Als de zanger besluit zich kandidaat te stellen als kandidaat-senator, moet hij het opnemen tegen de zittende senator uit Michigan, democraat Debbie Stabenow.