Nieuws/Entertainment
1320038
Entertainment

Pechtold draagt trouwring nog

Het huwelijk van D66-politicus Alexander Pechtold en zijn vrouw Froukje gaat niet over rozen. Het stel woont tegenwoordig om en om bij de kinderen. Maar de politicus lijkt hoopvol.

"Hier wonen de kinderen, en wij wonen hier om de beurt. Fiftyfifty. We hebben dat in deze fase denk ik op een goede manier georganiseerd, met name voor de kinderen. Zij hebben een vaste plek", zegt de 50-jarige politicus in gesprek met Magriet. Het stel lijkt ondanks de huwelijksproblemen goed met elkaar om te gaan. "Mijn vrouw is nu met ze aan het zeilen, en ik ben gisteren een dagje mee geweest. Geen enkel probleem."

Volgens Pechtold is zijn drukke baan als fractievoorzitter niet de reden geweest voor de breuk. "Ik zou nooit iets wat in mijn privéleven gebeurt wijten aan de politiek. Dat zou te makkelijk zijn. Natuurlijk komt je relatie onder druk te staan door de politiek, maar je bent er zelf bij. Ik kan nooit zeggen: daar ligt het aan."

Op de vraag of de scheiding officieel rond is antwoordde hij als volgt: "Ik heb geen enkele uitspraak gedaan over relaties. Heb je mij horen zeggen dat ik vrijgezel ben? Ik heb mijn trouwring nog om!"

Eind maart 2015 meldde Privé al dat het huwelijk van de politicus en zijn vrouw in zwaar weer verkeerde. Pechtold en Froukje Idema zouden in september achttien jaar zijn getrouwd.