Nieuws/Entertainment
1322466
Entertainment

Grieks huwelijk in Londen met koninklijk allure

Wat een spannende dag voor Alexia en Ariane

FOTO'S - Slechts een keer eerder waren prinses Alexia en prinses Ariane bruidsmeisje. Samen met prinses Amalia in juni 2014 op de trouwdag van hun oom Juan Zorreguieta en Andrea Wolf. Afgelopen zaterdag in Londen bij het huwelijk van Griekse Filippos Lemos en zijn bruid Marianna Goulandris moesten de twee het doen zonder de steun van hun grote zus…

Prinses Alexia en prinses Ariane hadden het weekend van hun leven. Zij hadden de eervolle taak als bruidsmeisje bij het huwelijk van de Griekse rederszoon Lemos en zijn bruid Goulandris. Daarvoor moesten ze wel naar Londen, waar dit societyhuwelijk werd gehouden. Geen enkel probleem voor de twee prinsessen, want ook hun ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima en zus prinses Amalia behoorden tot de genodigden.

Het bruidspaar, weliswaar niet met blauw bloed, maar beiden wel heel bekend en graag gezien in de royaltykringen, trouwde afgelopen zaterdag in de orthodoxe kathedraal van St. Sophia in de buurt van Hyde Park, west Londen. Het bruidspaar had een grote gastenlijst die voor een deel uit royalty bestond, zoals de verbannen koning Constantijn II en zijn vrouw koningin Annemarie, prinses Beatrice, hertogin van York, koningin Sofia van Spanje, prins Pavlos en prinses Marie van Griekenland, prinses Stephanie van Luxemburg en uiteraard Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters.

Trots

Prinses Amalia, die ook al eerder bruidsmeisje was voor de Zweedse prinses Victoria en prins Daniel, had op dit huwelijk geen officiële taak. Zij is typisch een voorbeeld van meisjes van dertien, er net tussenin. Te groot om bruidsmeisje te zijn, te klein voor een functie als bruidspersoneel. Misschien had ze er ook niet zoveel moeite mee, nu kon zij haar eigen kleding uitkiezen, zoals een jas van haar moeder en een jurk van het merk Self-Portrait, terwijl haar zusjes een jurkje met wit kant, witte kousen en groenfluwelen cape droegen, met een bloemenkroon in het haar. En ja, daar is prinses Amalia nou net even te oud voor. En eerlijk gezegd leek de altijd zo modebewuste Alexia ook wel enige moeite met de voor haar uitgekozen kleding te hebben, in tegenstelling tot Ariane die de hele dag volop aan het genieten was.

Precies drie dagen nadat koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun vijftienjarig huwelijksfeest vierden met onder andere een lunch in het Rotterdamse restaurant Joelia, waren zij weer in bruidsstemming met dit toch wel societyhuwelijk in Londen. Het bruidspaar is geen onbekende voor Willem-Alexander en Máxima, zij kennen elkaar vanuit Griekenland. Bruidegom Lemos is erfgenaam van een redersimperium en Marianne lanceerde in 2015 haar eigen sieradenlijn. Zij maakt juwelen op bestelling. Máxima, op het huwelijk gekleed in een bekende koraal kleurige ELIE SAAB-creatie, dezelfde jurk die prinses Victoria droeg bij de doop van prins Alexander, heeft verschillende sieraden ontworpen door Marianne. Een van de armbanden met het boze oog droeg zij tijdens een reis naar New York voor de VN. Deze komt uit de collectie Eye on You en kost ruim achttienhonderd euro. Voor Ariane en Alexia was het een dag waar zij zich enorm op verheugd hadden en die ze nooit zullen vergeten. Leuk om op school te vertellen dat de bruid een prachtige witte kanten jurk met lange sleep droeg, prachtige diamanten oorbellen en superhoge zilveren Louboutins. Máxima en Willem-Alexander zullen maar wat trots geweest zijn op hun twee jongste dochters Alexia en Ariane die hun rol als bruidsmeisjes met veel enthousiasme vervulden.