1325296
Entertainment

Mojo overspoeld met reacties over Drake

Concertorganisator Mojo is dinsdag “platgebeld en platgemaild” over het gecancelde concert van Drake maandagavond. Een woordvoerder van het bureau kan niet exact zeggen om hoeveel mails het gaat. “We krijgen erg veel reacties, het was een drukke dag”, zegt ze. “We hebben nog niet goed kunnen inventariseren wat een klacht is of wie zijn geld terug wil.”

Bovendien heeft niet alleen Mojo de handen vol aan Drake. Ook bij Ziggo Dome en verkoopsite Ticketmaster hebben zich veel gedupeerde en boze fans gemeld. “We snappen dat mensen niet blij zijn met de situatie gisteravond, maar dat waren wij zelf ook niet”, aldus de zegsvrouw van Mojo. Ook het programma #BOOS van Tim Hofman heeft fans opgeroepen hun grieven over het concert door te sturen. De presentator kon dinsdagmiddag nog niet zeggen hoeveel reacties dat heeft opgeleverd.

Het concert wordt woensdagavond ingehaald. Het is niet duidelijk hoeveel fans van deze optie gebruik gaan maken. “Mensen kunnen nog tot een week na het concert hun kaarten teruggeven, dus dan kunnen we pas definitieve cijfers geven”, legt de woordvoerster uit.

Geen drugs

Over wat Drake nou precies had, doet Mojo verder geen mededelingen. “Wij hebben ook alleen maar gehoord dat hij ziek was. Dan vragen wij niet door, dat is persoonlijk.” Hij was overdag al beroerd. De geruchten dat Drake drugs had gebruikt, ontkent de organisator. Het is de bedoeling dat het concert van dinsdagavond wél doorgaat. Hiervoor zijn overigens nog kaarten over.

Het was de derde maal dat de Canadese rapper een concert in Ziggo Dome op het laatste moment afzegde. Drake heeft zelf op sociale media nog niet gereageerd op alle commotie.