Nieuws/Entertainment

<p><em>Canadese superster laat fans ontgoocheld achter</em></p>

Drake niet in Ziggo Dome, wél op afterparty?

Hollandse Hoogte

FOTO - Drake heeft zich maandagavond de woede van duizenden fans op de hals gehaald door zijn optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome een uur na het officiële aanvangstijdstip te annuleren. Volgens de organisatie kon de rapper en zanger op doktersadvies niet op het podium verschijnen, maar inmiddels zijn er foto's verschenen - in het bezit van Privé - waarop het er sterk op lijkt dat Drake wél in staat was om zich in het Amsterdamse nachtleven te storten.

Hollandse Hoogte

Terwijl duizenden fans gedesillusioneerd huiswaarts keerden, beweren bronnen dat de Canadese superster zich ondertussen uitstekend vermaakte op de afterparty die plaats zou hebben gevonden in een trendy hotspot in de Amsterdamse binnenstad. Een insider vertelt aan Privé: "Drakes crew had er een ruimte gereserveerd, waar zij na het concert een afterparty zouden houden. Toen het optreden werd geannuleerd zijn zij daar - inclusief Drake - naartoe gegaan." Het hotel waar het feest zou hebben plaatsgevonden laat aan Privé weten dat zij nooit uitspraken doen over wat er zich in het hotel afspeelt.

De bron vertelt daarnaast dat Drake gezien zou zijn in een Japans restaurant, maar daar is volgens een woordvoerder van het restaurant niets van waar. "Het klopt dat Drake tijdens zijn verblijf in Amsterdam ons restaurant bezoekt, maar ik kan je verzekeren dat hij gisteren niet bij ons is geweest."

Broodje aap

Drake zou om 21.00 uur aan het concert beginnen, maar rond 22.15 uur kreeg het publiek de mededeling dat het concert wordt verplaatst naar woensdag. "Drake wilde vanavond verschrikkelijk graag optreden, maar helaas is hij ziek geworden en heeft zijn dokter gezegd dat hij niet kan optreden", luidde de boodschap maandagavond in de bomvolle Ziggo Dome.

In een reactie aan Privé laat Mojo weten dat er niets klopt van de verhalen dat Drake zich maandagavond in het Amsterdamse uitgaansleven bevond en de organisator doet het dan ook af als "een broodjeaapverhaal". “Drake was erg ziek en wilde optreden. Daarom heeft hij het optreden zo laat afgezegd.” Hoeveel mensen hun kaartje hebben teruggestuurd, kan Mojo nog niet vertellen. Wel laat het weten dat het concert van dinsdagavond wel doorgaat.

Drake had zijn concerten eerder al uitgesteld. Met tien dagen vertraging trapte hij de reeks op zaterdag 28 januari af in de Ziggo Dome. Ook dinsdag wordt de rapper weer in Amsterdam verwacht.