Nieuws/Entertainment
1325566
Entertainment

Jordaanse koning nu ook op Twitter

De Jordaanse koning Abdullah heeft zondag zijn debuut gemaakt op Twitter. Zijn eerste volger was echtgenote koningin Rania.

"Vereerd om koning Abdullah's eerste volger op Twitter te zijn. Jouw stem van matiging en oproepen tot dialoog is hard nodig in onze wereld", twitterde de koningin.

Honored to be @KingAbdullahII’s 1st follower on @Twitter. Your voice of moderation and calls for dialogue is much needed in our world today https://t.co/helFb1xKj4 — Rania Al Abdullah (@QueenRania) 26 maart 2017

De koning introduceerde zich simpelweg met de tekst: "Dit is Abdullah bin Al Hussein, een vader en trotse Jordaniër. Aangenaam om met u te zijn op Twitter."

Tegen de avond had hij bijna 6000 volgers. Nog niets vergeleken met het publiek dat koningin Rania bereikt. Zij heeft namelijk 6,1 miljoen volgers.

Ook koningin Noor, weduwe van Abdullahs vader koning Hussein, doet het met 777.000 volgers vooralsnog nog beter. Halfbroer prins Ali scoort 466.000 volgers en oom prins Hassan, de ex-kroonprins, staat op 64.500.

De koning deed overigens al verslag van zijn werkzaamheden via het Twitter-account van het koningshuis. Dat wordt door 450.000 mensen gevolgd.