Nieuws/Entertainment
1325759
Entertainment

Javier Guzman: er is niets veranderd

Javier Guzman kan er niet mee zitten dat zijn alcohol- en drugsverslaving weer uitgebreid in de media wordt behandeld. "Het is me al zo vaak overkomen", aldus de cabaretier in gsprek met RTL. "Ik struggle al heel lang met die problematiek, dus voor mij is er niets veranderd."

Afgelopen week werd bekend dat Javier zich soms preventief laat opnemen in een kliniek. "Het is heel simpel", reageert hij. "Voordat er iets gebeurt waardoor ik ga schuiven, zit ik gewoon in een soort hotelkamer." Daar is het volgens Javier heel moeilijk om iets te gebruiken en daarom kiest hij ook niet voor een gewoon hotel. Zo kan de grappenmaker 's avonds gewoon zonder problemen optreden met zijn nieuwe show GA-BIE-JER.

Dat zijn 'safe-haven' vorige week werd verlinkt aan De Telegraaf 'door een of andere oetlul die ook nog eens laf anoniem wil blijven', vindt Javier wel kwalijk. "Dan denk ik: kom op, wees dan een kerel. En als je me hebt gefilmd kom dan gewoon naar voren en zeg: ja, ik heb je verneukt", aldus de cabaretier. "Ik heb net zo veel medelijden met die persoon als dat ik het kut vind voor mijzelf."