Nieuws/Entertainment
1326153
Entertainment

Nieuwe Gorillaz-track vanavond te horen

Het heeft even geduurd, maar vanavond zal dan eindelijk nieuw materiaal van Gorillaz te horen zijn. BBC 1 heeft bevestigd dat de radiozender om 20.30 uur Nederlandse tijd (19.30 uur lokale tijd) een nieuwe track zal draaien van het muzikale project van Blur-frontman Damon Alborn, die vandaag zijn 49ste verjaardag viert.

Het geduld van de fans werd behoorlijk op de proef gesteld, aangezien de nieuwe track al enige maanden door Gorillaz werd geteasd. Eerder deze week lekte er een tracklist uit met maar liefst 26 nieuwe nummers, waarop verschillende samenwerkingen te zien zijn.

In januari, een dag voor de inauguratie van president Donald Trump, zette de formatie het comebacknummer Hallelujah Money online. “In deze donkere tijden hebben we allemaal iemand nodig om tegenop te kijken”, vertelde gitarist Murdoc. "Dat ben ik. Daarom geven we jullie dit nieuwe Gorillaz-liedje. Een baken van licht in deze zwarte nacht. Graag gedaan.”

Het laatste album van Gorillaz dateert alweer uit 2010, maar in 2015 werd bekend dat er nieuw werk in aantocht was. Op de nieuwe plaat, die naar verwachting dit jaar uitkomt, staat onder meer een samenwerking Grace Jones, Rag ’n Bone Man en Vince Staples. Ook zal Gorillaz komende zomer hun eigen festival organiseren.