Nieuws/Entertainment

<p><em>Volkszanger uitgemaakt voor leugenaar</em></p>

Hoofdredactie Quote zet jaarverslag Bauer online

BRUNO PRESS

Frans Bauer zou volgens Quote 14 miljoen euro op de bank hebben staan, maar de zanger ontkende dit vanochtend stellig. "Op welke bank dan?", zei hij wat lacherig. Nu vindt Quote adjunct-hoofdredacteur Paul van Riessen dat de volkszanger zijn blad in een kwaad daglicht stelt. Daarom plaatste hij als bewijs Bauers jaarverslag online.

BRUNO PRESS

Van Riessen zette de bedragen op Twitter. "Hoe moeten we deze cijfers dan lezen?", vraagt hij zich af. Hierbij plaatste hij het jaarverslag van de Frans Bauer Holding en is te zien dat de zanger bijna 14 miljoen euro aan liquide middelen zou bezitten.

Quote-redacteur Henk Willem Smits gaat nog een stapje verder op hun site en noemt Bauer een leugenaar. "Natuurlijk, mensen vertellen wel eens een leugentje, zeker als het om onze vermogensschattingen gaat, maar de stelligheid waarmee Bauer ons verhaal naar het rijk der fabelen verwees, daar valt ons de bek eerlijk gezegd wel van open."

Waanzinnig

Hij vervolgt: "Heel ingewikkeld is onze schatting niet. Kijkt u maar even mee naar het jaarverslag (pdf) van de Frans Bauer Holding. Alleen al bij de post liquide middelen, dat is dus cash op de bank, staat €13,5 miljoen. Gooien we zijn woning, auto, pensioenvoorziening en waarde van zaken als rechten erbij, dan tikt hij de €14 miljoen dus hands down aan."

Bauer vertelde vanochtend aan Radio 10 dat Quote er niets van snapt. "Even zonder dollen. Dat zijn bedragen die ik in de verste verte niet heb. Het zou waanzinnig zijn als het wel zo was, maar ik weet niet wie dit allemaal schrijft. Onzin." Daarbij vroeg hij zich af waarom hij hoger zou staan dan Guus Meeuwis. "Ik doe niet eens stadionshows, ik zou veel lager moeten staan dan bijvoorbeeld Guus Meeuwis en De Toppers. Zijn ze Guus vergeten dan?"

Wegsluizen

Smits vindt het een interessante vraag. "Het kan meerdere redenen hebben, Meeuwis heeft een stevig faillissement achter de kiezen met The Entertainment Group, waar ook Marco Borsato in zat. Een andere verklaring kan zijn dat Meeuwis zijn geld wegsluist naar Curaçao, waardoor ons zicht op zijn vermogen vertroebelt. In ieder geval konden wij niet genoeg vinden om hem op te nemen in deze lijst. Verder nog vragen Frans?"

De Heb Je Even Voor Mij-zanger vroeg zich dus ook af op welke bank hij dat geld dan zou hebben staan. Smits weet het wel: "Volgens Company Info is dat ABN Amro. Dus ga daar eens vragen naar je geld Frans."