1326510
Entertainment

Familie Jackson gooit weer met modder

De neef van Katherine Jackson die tot voor kort haar persoonlijke assistent was, beschuldigt Jermaine Jackson ervan zijn moeder te manipuleren. Beide heren betichten de ander ervan uit te zijn op het fortuin van Katherine, dat voornamelijk bestaat uit de erfenis van haar zoon Michael.

Vorige maand vroeg Katherine (86) een contactverbod aan voor haar neef Trent, die jarenlang haar assistent en chauffeur was. Hij zou haar hebben geïsoleerd en gemanipuleerd, onder meer door boodschappen van haar kinderen niet door te geven en erop te staan dat hij alle gesprekken tussen Katherine en haar familie meeluisterde. In rechtbankpapieren die Trent deze week indiende en in handen zijn van TMZ, betwijfelt hij of de aanklacht wel echt van Katherine kwam, of dat haar zoon Jermaine achter de zaak zat.

Trent beweert in de documenten dat een aantal broers en zussen van Michael al eens eerder Katherine's iPad en telefoon afnamen zodat ze geen contact kon hebben met de buitenwereld. Ook trekt hij de reden voor Katherines afwezigheid in de eerdere rechtszaak in twijfel. Zij beweerde daarin dat ze bij haar jongste dochter Janet in Londen verbleef, maar Trent meent in de papieren dat er iets "duisters" aan de hand kan zijn en spreekt over een mogelijke vermissing.

Michaels kinderen, over wie Katherine na zijn overlijden de voogdij kreeg, gaan er wel vanuit dat zij gewoon in Londen is. Dochter Paris schreef maandag na haar bezoek aan de latenightshow van Jimmy Fallon nog op Twitter: "Ik hoop dat mijn oma de show vanavond heeft kunnen zien in Engeland. Mijn grootste doel in mijn leven is altijd om haar trots te maken. Ik mis je oma."