Entertainment/Sterren
1326885584
Sterren

Brad Pitt reageert via advocaat op ’dichtknijpen keel van zijn kind’

Brad Pitt heeft zijn „verantwoordelijk genomen voor bepaalde dingen die hij heeft gedaan in zijn verleden, maar hij zal geen verantwoordelijkheid nemen voor dingen die hij niet heeft gedaan.” Dat heeft een van zijn advocaten laten weten aan The New York Times nadat de krant dinsdag details had gebracht van een vermeende mishandeling door de acteur. Meer uitleg geeft de advocaat niet.

Angelina Jolie stelt dat haar ex-man Brad Pitt haar en haar kinderen mishandelde tijdens een vliegreis in september 2016. De vermeende mishandeling kwam aan bod in de zaak die loopt over hun gezamenlijke wijnmakerij. Het incident zou deels de aanleiding zijn geweest voor hun scheiding, die Jolie vlak daarna aanvroeg.

Jolie, Pitt en hun zes kinderen waren onderweg van Frankrijk naar Californië. „Pitt kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander kind in het gezicht”, meldt het dossier. Ook zou hij Jolie bij haar hoofd hebben gegrepen en haar door elkaar hebben geschud, bier over haar heen hebben gegooid en bier en rode wijn over de kinderen hebben gegoten.