Nieuws/Entertainment

The Daily Show maakt Wilders belachelijk

Hollandse Hoogte

The Daily Show heeft donderdagavond uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse verkiezingen. Presentator Trevor Noah maakte flink wat grappen over Geert Wilders en zijn plannen om korans te verbieden en moskeeën te sluiten.

Hollandse Hoogte

Een aantal grappen mikten op het uiterlijk van Wilders. "Waarom geven de kiezers hun vertrouwen aan een man die eruitziet als Christopher Walken toen hij een Batman-schurk speelde?", vroeg Noah zich af. Daarna trok de presentator een vergelijking met de haardracht van populisten als Boris Johnson en Donald Trump. "Ik denk dat we overspoeld worden door buitenaardse wezens die onze gedachten manipuleren en zich voordoen als slecht haar."

Maar Noah ging ook in op de tirades van Wilders tegen de islam. Hij ging in op een quote van de PVV-leider die zegt dat "de islam een achterlijke religie is, maar ik heb niets tegen moslims". "Hij gaat héél chagrijnig worden als hij erachter komt welke religie moslims aanhangen", grapte Noah.

De Amerikaanse talkshow ging ook in op de omstreden brief van Mark Rutte waarin hij zijn 'doe normaal of ga weg'-uitspraken deed. "En dat in een land waar iedereen de hele dag wiet rookt", aldus Noah. Het was trouwens niet de eerste keer dat The Daily Show zijn pijlen op Wilders richtte. Eerder noemde Noah de PVV-leider al 'een Draco Malfidus van middelbare leeftijd die dood in een rivier is gevonden'.