Nieuws/Entertainment
132865393
Entertainment

Parasite best bezochte Aziatische film in Nederland ooit

De cast van Parasite

De cast van Parasite

De film Parasite heeft weer een record gebroken. De Koreaanse film is de best bezochte Aziatische film in de Nederlandse bioscopen ooit. Zaterdagavond bereikte de sociale satire van regisseur Bong Joon Ho de mijlpaal van 200.000 bezoekers. Dat maakte distributeur September Film zondag bekend.

De cast van Parasite

De cast van Parasite

Tot nu toe was de film Crouching tiger hidden dragon de meest succesvolle Aziatische film in Nederland. De vechtfilm van Ang Lee trok in 2000 meer dan 174.000 bezoekers.

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De zwarte komedie won al vele tientallen prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Ook won de Koreaanse film de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam.

De film wordt genoemd als een grote kanshebber voor de Oscars van dit jaar. Parasite is genomineerd voor zes Oscars, waaronder de Oscars voor beste film, regie, scenario en buitenlandse film. Overigens moet Parasite op dat gebied wel zijn meerdere erkennen in Crouching tiger hidden dragon. De vechtfilm werd genomineerd voor tien Oscars, waarvan er vier werden verzilverd.