1328724
Entertainment

Theaterwereld overvallen door plotseling overlijden van steractrice

Dood achtervolgde KITTY COURBOIS (79)

Volkomen onverwacht overleed afgelopen zaterdag op 79-jarige leeftijd KITTY COURBOIS. In een Amsterdams ziekenhuis stierf de gelauwerde actrice, die nog zo genoot van het leven, aan de gevolgen van een zware hersenbloeding. Haar dochter en enig kind GIJSJE VAN BENTUM liet op Facebook weten geen woorden te hebben voor haar verdriet om haar moeder, die werd achtervolgd door de dood...

Het vroege overlijden van haar vader zorgde voor veel impact in het leven van KITTY COURBOIS. Hij stierf toen ze twaalf was. Maar de actrice was vast van plan om zelf 150 jaar te worden. Alles wees erop dat heel oud worden haar ook gegeven was. Echter vier maanden voor haar tachtigste verjaardag, overleed ze afgelopen weekeinde aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Met grote verbijstering is alom gereageerd op de onverwachte dood van de gelauwerde actrice. ‘My mother died today. No words, just candles’, schreef haar dochter GIJSJE VAN BENTUM op Facebook.

Dit had niemand verwacht van de energieke actrice, die nog lang niet van plan was het bijltje erbij neer te gooien. Ze was volop actief als actrice. De afgelopen jaren was ze onder meer te zien in de serie Gooische Vrouwen, waarin ze Adriana Verbrugge speelde, de moeder van ANNET MALHERBE.

Sinds 2001 was ze bovendien vaste speler bij Toneelgroep Amsterdam waar directeur/regisseur IVO VAN HOVE haar prachtige rollen liet spelen, onder meer in Medea en in 2015 nog in Kings of War. Van Hove was diep onder de indruk van het talent van de actrice met haar karakteristieke hese stemgeluid en is ontsteld over haar dood.

Lees hier het hele verhaal over Kitty Courbois