Nieuws/Entertainment
1329839367
Entertainment

’Soldaat van Oranje ligt stil vanwege coronabesmettingen’

De musical Soldaat van Oranje ligt weer stil, ditmaal zou dat zijn vanwege coronabesmettingen binnen de cast. Dat bevestigt een woordvoerder van de musical naar aanleiding van berichtgeving van Shownieuws. Begin september begon de musical weer na een coronastop van zes maanden.

Ongeveer de helft van de cast, zo'n 15 personen, zou positief getest zijn op het coronavirus. Daarom is de musical sowieso tot en met 4 oktober afgelast. Begin maart werd de musical ook al stopgezet, toen vanwege de strengere coronamaatregelen.

Bij het heropstarten van de musical begin september zei producent Fred Boot blij te zijn dat het team weer aan de slag kon, ook al is het met 300 in plaats van 1100 mensen in de zaal lang niet rendabel.

Soldaat van Oranje is de meest succesvolle theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis. De bewerking van het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema trekt sinds de première in oktober 2010 doorlopend uitverkochte zalen. Inmiddels werd het stuk bijna 3000 keer gespeeld en werden er meer dan 3 miljoen kaartjes verkocht.