Nieuws/Entertainment
1330283382
Entertainment

Lisa Smit wint prijs op Amerikaans filmfestival

Actrice Lisa Smit

Actrice Lisa Smit

Lisa Smit heeft voor haar rol in de korte horrorfilm Lili een Amerikaanse prijs gewonnen. De actrice werd bekroond met de prijs voor beste actrice op het FilmQuest Festival in de Amerikaanse staat Utah, maakte haar agentschap donderdag bekend.

Actrice Lisa Smit

Actrice Lisa Smit

Het FilmQuest Festival is het grootste onafhankelijke genre-festival in Utah, dat gespecialiseerd is in horror, sci-fi en fantasy films. De zesde editie vond plaats van 6 tot en met 14 september in Provo in Utah.

In Lili van regisseur Yfke de Berckelaer neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint) een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een sluw kat-en-muisspel. Het in een enkel shot gedraaide Lili ging eind juli in première op het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea en gaat sindsdien de hele wereld over. Het is nog niet bekend wanneer Lili in Nederland te zien zal zijn.

Lisa Smit is bekend uit films als Baantjer Het Begin en TBS en series als Dokter Deen en Project Orpheus. Smit ontving onlangs een Gouden Kalf-nominatie in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in Baantjer. Ook speelt ze een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix Original Series Ares, die wereldwijd zal worden uitgebracht.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd