Nieuws/Entertainment
1330928
Entertainment

O'G3NE met ode aan zieke moeder naar Kiev

De meidengroep O'G3NE reist in mei af naar het Eurovisiesongfestival met een meerstemmige powerballad. De zusjes vertegenwoordigen Nederland tijdens het liedjesfestijn in de Oekraïense hoofdstad Kiev met het nummer Lights and Shadows dat door hun vader is geschreven.

Onze songfestivalspecialist Richard van de Crommert was erbij.

"Elke seconde van het liedje komt binnen. Ik voel het nog nadreunen in mijn buik", zo oordeelt Van de Crommert. "Het is misschien geen radiohit, maar het lied is uitermate geschikt voor het liedjesevenement in mei. Lights And Shadows houdt je drie minuten bij de les."

Ode aan zieke moeder

De powerballad, met gitaartje erin, is een ode aan hun zieke moeder en begint met de woorden 'Cry no more'. Hun moeder mocht het lied als eerste horen. Op bed met alleen een gitaar erbij. Ze kreeg tranen in haar ogen van trots. De drie dames van O'G3NE gaan voor de winst. 'Of we winnen of niet. We zullen er alles aan doen om Nederland zo hoog mogelijk te laten eindigen', zeiden de drie op een persconferentie.

Lisa, Amy en Shelley presenteerden vrijdag hun songfestivalnummer in Amsterdam. Ze vertelden dat vooral de boodschap van het lied belangrijk is. Shelley: "Dit nummer is een ode aan onze moeder, die ernstig ziek is."

Lisa: "Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ziek is en weet hoe je leven ineens op zijn kop kan komen te staan. Vandaar de titel Lights and Shadows." Amy: "We willen met dit nummer iedereen een hart onder de riem steken. Een boodschap van kracht en positiviteit." Shelley: "Dat willen we ook uitdragen in Kiev. De boodschap is belangrijk. Die sneeuwt natuurlijk snel onder in het spektakel, maar bij ons ligt daar de nadruk op."

Het nummer is bij de meiden thuis in Fijnaart ontstaan. "Papa kwam met het refrein en de coupletten. Daar zijn we op doorgegaan. Toen was het lied er ineens. We zijn met ons allen bij mama op bed gaan zitten en hebben het voor haar gezongen. Dat was een prachtig moment", vertelde Amy. "Ze is ongelofelijk trots en begint gelijk te stralen als ze dit hoort", vult ze daarop aan.

O'G3NE staat op donderdag 11 mei in de tweede halve finale van het liedjesfestijn in Kiev. Als ze bij de laatste tien eindigen die avond, staan ze op zaterdag 13 mei in de finale.

"We gaan voor de winst en hopen Nederland heel erg trots te maken", zei Shelley. "In elk geval dat iedereen weet dat we er alles aan gedaan hebben en beter niet had gekund."

De zusjes, die tien jaar geleden aan het Junior Songfestival meededen, werken met een team van veertig mensen aan de act. Ze werken met een andere regisseur dan degene die dit de afgelopen jaren deed. "We hebben een ontzettende klik met Rolf Meter. Hij heeft ook de videoclip gemaakt en past goed bij ons", zei Shelley.

De meidengroep draagt in de clip zwarte outfits. Dit is niet de kleding die ze in Kiev aantrekken, zeiden ze. "Het zal niet zo zwart worden, maar het is wel een beetje in de sfeer van hoe we het willen neerzetten."

Jan Smit, die samen met Cornald Maas het commentaar verzorgt, vindt O'G3NE 'uitermate geschikt' voor het Eurovisiesongfestival. "Wat zij laten zien, is wat mij betreft uniek in de wereld."