Nieuws/Entertainment
1331091182
Entertainment

Winston Gerschtanowitz gaat nieuw programma presenteren

Winston Gerschtanowitz

Winston Gerschtanowitz

Winston Gerschtanowitz presenteert vanaf 20 januari de nieuwe dagelijkse kennisquiz 50/50 in de vooravond van SBS6. In elke aflevering strijden twee kandidaten tegen elkaar en beantwoorden ze maar liefst vijftig meerkeuzevragen in minder dan een half uur. Dit kondigde SBS6 dinsdag aan.

Winston Gerschtanowitz

Winston Gerschtanowitz

Bij elk goed antwoord verdienen de kandidaten 50 euro, bij een fout antwoord gaat de beurt naar de tegenstander. Bij de vijftigste vraag kunnen de kandidaten cashen door de finalevraag goed te beantwoorden, maar bij twijfel kunnen ze de vraag doorgeven aan de tegenstander met het risico met lege handen achter te blijven. De winnaar van elke aflevering komt de volgende dag terug om te proberen nog meer geld te verdienen.

De kennisquiz wordt dagelijks om 18.30 uur uitgezonden, voorafgaand aan het nieuwe datingprogramma Lang Leve de Liefde dat ook op 20 januari begint. Beide programma's vullen het gat op dat de gestopte realitysoap Utopia in de SBS6-programmering achterliet.

Gerschtanowitz presenteert momenteel de zaterdagavondshow Dancing on Ice. Eerder presenteerde hij de amusementsshows It Takes 2, The Wall en Mensenkennis.