1331457
Entertainment

Eric Corton theater in met Ma van Hugo Borst

Eric Corton gaat volgend jaar solo het theater in met een bewerking van het boek Ma van Hugo Borst. Dat heeft productiehuis Solo Stories woensdag bekendgemaakt. De monoloog gaat over de moeder van Borst, die aan dementie lijdt.

Corton hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd voor het stuk. "Ik kende de columns van Hugo Borst en volgde, net als veel anderen, met regelmaat hoe het met zijn moeder ging", laat acteur en presentator weten. "Om dat verhaal straks op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een heel ‘echt’ verhaal is. Een verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor. Een echt verhaal over de laatste fase van een leven."

Borst zegt vereerd te zijn met de theaterbewerking. "Ma zou het, als ze het zich zou realiseren, geweldig hebben gevonden als er een toneelstuk over haar en haar zoon werd geschreven." Van het boek Ma zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren verkocht. In mei verschijnt een tweede deel.

Het theaterstuk wordt in januari voor het eerst opgevoerd.