Nieuws/Entertainment

Uma Thurman woest op Harvey Weinstein

Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

Uma Thurman heeft zich eindelijk uitgelaten over Harvey Weinstein. De actrice laat geen spaan heel van de in opspraak geraakte Hollywood-producent.

Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

Ze plaatste een foto van zichzelf op Instagram als haar Kill Bill-karakter Beatrix Kiddo en schreef daarbij: „Happy Thanksgiving allemaal! Behalve jij, Harvey. En de mensen die met jou hebben samengezworen. Ik ben blij dat dit allemaal langzaam gaat, want jij verdient geen kogel. Stay tuned.”

De Golden Globe-winnares prees de moed van anderen ’om voor elkaar op te komen’. Ook voegde ze de hashtag #metoo toe, met daarbij de tekst: ’mocht je dat nog niet aan mijn gezicht hebben kunnen aflezen’.

Uma werd een paar weken geleden bij een event gevraagd naar haar mening over Weinstein, met wie ze grote successen boekte met onder andere de film Pulp Fiction. Zichtbaar geëmotioneerd zei de actrice toen dat ze ’nog te boos was om een reactie te geven, maar dat ze dat zeker zou doen als ze daar toe zou zijn.’

Eerder deze week verbrak Thurman de banden met haar agentschap CAA, waarbij ze twee jaar zat. De actrice heeft nog geen nieuwe agency aangesteld.

Lees meer over