Nieuws/Entertainment
1333731943
Entertainment

Nederlandse artiesten twaalf uur lang te horen bij radiozenders op Koningsdag

Een groot deel van de vaderlandse radiozenders grijpt Koningsdag aan om Nederlandse artiesten te promoten. In elk geval Qmusic, alle zenders van de NPO, 100% NL, Radio 10, Veronica, Sky Radio, KINK en SLAM! bieden artiesten en musici van eigen bodem zo een steuntje in de rug.

Door de coronacrisis zijn veel optredens van artiesten vervallen. De radiozenders hopen de Nederlandse muzikanten te helpen door op Koningsdag van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur in de avond uitsluitend muziek van Nederlandse bodem te laten horen.

Eenheid is het symbool van de themadag, aldus de radiozenders die meedoen aan de actie. „Saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd.”

De betrokken radiostations roepen andere zenders in heel het land op om ook mee te doen aan de actie. In een persbericht laat Radio 538 weten: „ Radio 538 en Koningsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ook tijdens deze bijzondere editie van 538 Koningsdag is er, zoals altijd, heel veel aandacht voor Nederlands product.”