Nieuws/Entertainment
1333786
Entertainment

Benedict Cumberbatch maakt buren woedend

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

De 41-jarie Sherlock-acteur Benedict Cumberbatch heeft grote plannen voor een behoorlijke schuur in zijn tuin, waarvan het dak bedekt zal worden met bloemen. Klinkt fleurig, maar de buren van de acteur worden er allesbehalve vrolijk van. Sterker nog: het maakt ze laaiend.

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

Cumberbatch kocht in 2015 een Victoriaanse villa in de populaire wijk Camden in Noord-Londen voor 2,7 miljoen pond. Tot op heden woont hij er niet, maar liet hij het toch al niet bescheiden optrekje al naar boven en naar de zijkant toe uitbouwen. Zijn nieuwste plannen: een schuur met een oppervlakte van 15 m2 en 3 meter hoog. Maar dat is geen schuur meer, vinden de buren.

Een woordvoerder van het buurtcomité zegt: „De constructie is zo groot dat die bijna de hele breedte van de tuin beslaat. Dat is geen schuur, dat is een paviljoen. Het gebouw steekt uit boven de grensmuur. Het heeft ramen die uitkijken op de tuin, wat suggereert dat het veel toepassingen kan hebben als uitbreiding op het hoofdgebouw.”

Vluchtelingen opvangen

Ook andere buren spreken hun verontwaardiging uit tegen verslaggevers van de Daily Mail. Volgens hen is er al veel te veel stedelijke ontwikkeling in hun groene zone in de stad, even daargelaten dat Cumberbatch de schuur groen aankleden met klimop tegen de muren en bloemen op het dak. Maar zijn buurtgenoten vinden het onbegrijpelijk: „Waarom heeft hij nog meer ruimte nodig?”

Volgens de krant zijn de buren mogelijk bang dat Cumberbatch het gebouw zal gebruiken voor zijn eerdere nobele streven om samen met zijn vrouw Sophie Hunter een aantal vluchtelingen op te vangen in dit huis. Hij heeft dat destijds uitgesteld omdat hij vader werd.