Nieuws/Entertainment
1334401
Entertainment

'Heath Ledger pleegde geen zelfmoord door The Joker'

De zus van Heath Ledger weerspreekt de suggestie dat het spelen van The Joker in The Dark Knight effect heeft gehad op zijn mentale status. Hij pleegde in 2008 een paar maanden na het opnemen van de film zelfmoord door een overdosis pillen te nemen.

Uit meerdere hoeken werd gesuggereerd dat Ledger zó in zijn rol zat, dat hij getriggerd werd om uiteindelijk de overdosis aan medicatie te nemen. Zijn zus Kate Ledger heeft dit echter naar het rijk der fabelen verwezen.

"Ik was echt in shock toen ik dat hoorde. Dat was gewoon Heath die het naar zijn zin in had in die rol. Uit elk rapport zou naar voren komen dat hij depressief was en dat die rol de druppel was. Maar ik zeg je nu, het was juist het tegenovergestelde. Ze zitten er helemaal naast", zei ze tijdens de première van de documentaire I Am Heath Ledger tegen Telegraph.

Ze vervolgde: "Hij had een fantastisch gevoel voor humor. En het zou kunnen dat alleen zijn familie en vrienden dat wisten, maar hij had altijd lol. Hij was zeker niet depressief door het spelen van The Joker!"