Nieuws/Entertainment
1334463
Entertainment

Obsession van Toneelgroep Amsterdam in Londen

Voor Toneelgroep Amsterdam is dinsdag een bijzondere dag. In het Barbican Centre in Londen speelt het gezelschap de (Engelstalige) wereldpremière van Obsession, een toneelbewerking van de speelfilm Ossessione van Luchino Visconti uit 1943.

Ivo van Hove tekent voor de regie van de coproductie met Barbican Theatre Productions Limited.

De Britse acteur Jude Law speelt de rol van Gino, een zwerver die stopt bij de pleisterplaats van Joseph (Gijs Scholten van Aschat) en Hanna (Halina Reijn). "Obsession toont de passie als ideaalbeeld van de liefde tussen twee mensen en tegelijkertijd de onmogelijkheid om het voor altijd te laten duren. Het is bijzonder spannend om voor het eerst Engelse acteurs samen te brengen met acteurs van ons ensemble in dit ruwe stuk dat de kracht heeft van een antieke tragedie", aldus Van Hove die met de toneelgroep internationaal flink aan de weg timmert.

Obsession is Van Hoves vierde Visconti-avontuur. Eerder stortte hij zich onder meer op een bewerking van diens beroemde film over de gemankeerde Beierse vorst Ludwig II. Visconti baseerde Ossessione weer op The Postman Always Rings Twice, de misdaadroman van James M. Cain.

In juni is de productie in Nederland te zien en op 11 mei is Obsession ook live en integraal in tientallen Europese Pathé-bioscopen te volgen.