Nieuws/Entertainment
1334472
Entertainment

Kenny G verrast met optreden in de lucht

VIDEO - De Amerikaanse saxofonist Kenny G trakteerde de passagiers aan boord van een vlucht van Tampa naar Los Angeles op een klein optreden.

Dat meldt Daily News. Wel vroeg de saxofonist een donatie voor een goed doel.

Al spelend liep de 60-jarige muzikant door het vliegtuig en stond wat langer stil bij mensen die doneerden aan Relay for Life, dat onderzoek naar kanker financiert. Een stewardess buiten dienst die naast Kenny G zat vertelde dat haar dochtertje was overleden aan hersenkanker. Ze vroeg de muzikant of hij wilde spelen voor het goede doel. De saxofonist wist 2000 dollar (1840 euro) bij elkaar te spelen voor het goede doel. De actie werd door passagiers vastgelegd en op YouTube geplaatst.

Het filmpje van de liefdadigheidsactie aan boord van maatschappij Delta volgt na verschillende schandalen aan boord van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. In april dook een filmpje op gemaakt aan boord van een toestel van United Airlines waar een man door de beveiliging hardhandig van een vlucht werd gehaald omdat deze overboekt was. United kreeg een storm van kritiek te verduren en CEO Oscar Muñoz moest diep door het stof door meerdere malen excuses te maken.