Nieuws/Entertainment
1334920
Entertainment

Urbanus en Van het Groenewoud krijgen musical

Het Belgische productiehuis Deep Bridge werkt aan musicals gebaseerd op het werk van cabaretier Urbanus en chansonnier Raymond van het Groenewoud. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

De musical van Urbanus, die nog geen titel heeft, moet eind 2019 in première gaan. Regisseur en acteur Stany Crets gaat het oeuvre van de komiek bewerken tot een voorstelling, die door de makers “de onnozelste musical van deze eeuw en de volgende” is gedoopt. Urbanus zelf zal overigens niet in het stuk te zien zijn.

Meiskes en jongens is de voorlopige titel van een muziektheaterproductie waarin de grootste hits van Raymond van het Groenewoud zijn verwerkt. Het stuk vertelt over een rijke familie waar de verhoudingen op scherp komen te staan als tijdens een tuinfeest blijkt dat de vader het nieuwe vriendinnetje van een van zijn zonen al kent.

Van het Groenewoud is zelf betrokken bij de ontwikkeling van de voorstelling en schrijft ook nieuw materiaal voor het stuk. Meiskes en Jongens moet in het najaar van 2018 in de theaters te zien zijn. Het is nog niet duidelijk of de twee musicals ook in Nederland gaan toeren.